Svar på frågor till Regionrådet Eva Hellstrand

Åke Olander ställer i ett öppet brev i Jämtlands tidning 6 maj, ett stort antal frågor till mig. Mycket handlar om personalfrågor.

Regionens medarbetare är grunden för att vi ska kunna bedriva en bra verksamhet, oavsett om det är inom hälso- och sjukvård eller något annat av regionens områden. 

Självklart är det allra bästa att ha egenanställd personal. Inom just hälso- och sjukvårdsområdet står vi inför nationell brist av vissa yrkesområden, bland annat sjuksköterskor, och dessa är därför svåra att rekrytera. Det gäller inte bara för oss utan för alla regioner i hela Sverige. 

Bemanningsläget på Östersunds sjukhus ser olika ut mellan de olika avdelningarna. Vissa avdelningar har just nu en otroligt tuff situation med såväl hög belastning utifrån pandemin och för få medarbetare. Vi jobbar aktivt med att lösa detta på flera olika håll – den rekryteringsbonus som vi har beslutat om är ett konkret exempel. Det finns också ett nytt arbetstidsavtal på plats nu efter förhandlingar mellan Vårdförbundet och arbetsgivaren. 

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS