Ett torg där höghus placeras är inte längre ett torg!

Skapa istället en oas i hjärtat av Östersund för stadsbor och besökare. Plantera träd, ja varför inte blommande fruktträd om klimatet tillåter!

Publicerad

I Kungsträdgården i Stockholm är körsbärsträden en av de största attraktionerna. Anlägg oregelbundna planteringar med perenner på samma sätt som Enköpings stadsträdgårdsmästare gjort och fått så mycket beröm för. Placera ut bänkar. Bygg paviljonger för servering och ordna aktivitetsområden för barn.

Utforma ett utomhusgalleri med inspiration från Badhusparken, där skulpturer, foto eller måleri ställs ut tillfälligt eller permanent! Bygg en estrad för musik, teater eller andra aktiviteter. Den befintliga stenlagda trappan kan vara en sittplats, när solen värmer. 

Ett torg med höghus som skymmer sikten mot den omgivande staden är inte längre ett torg. Gustav III:s torg (busstorget) är en historisk plats med omgivande intressanta byggnader som Rådhuset, Stadsbiblioteket, Gamla teatern och det tidigare Artilleriregementets lokaler. Skym inte dessa hus utan lyft fram dem genom parkens utformning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS