Krister Blomgren, vd för Engcon, tror att försäljningen på den nordamerikanska och asiatiska marknaderna kommer springa förbi försäljningen i Europa inom tio år. Foto: Pressbild
Krister Blomgren, vd för Engcon, tror att försäljningen på den nordamerikanska och asiatiska marknaderna kommer springa förbi försäljningen i Europa inom tio år. Foto: Pressbild

Engcon öppnade etablering i Korea

STRÖMSUND (JT) Som Jämtlands tidning berättade i september öppnade Engcon ett lokalkontor i Sydkorea 2020. Dotterbolaget Engcon Korea Ltd öppnades officiellt under KOMAF, Koreas största maskinmässa, som besöktes av 15 000 personer.

Publicerad

Koreakontoret, som ligger i Cheonan, kommer ha egen personal för sälj och eftermarknad. Tidigare har Sten Strömgren, kommunikationsansvarig på Engcon, berättat att företaget satsar på den så kallade omogna marknaden, alltså USA, Australien, Japan och Korea, där man fortfarande är relativt okända.

– Vi jobbar med att visa att vi finns genom att öppna lokalkontor där, menade Sten. På den nordiska marknaden börjar efterfrågan för Engcons huvudprodukt, tiltrotorer för grävmaskiner, bli mättad, därav expansionen i Asien och utomnordiska marknader. Målet är att öka försäljningen på de utomnordiska marknaderna där resan bara har börjat, menar Krister Blomgren, vd för Engcon.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS