Krister Blomgren, vd för Engcon, tror att försäljningen på den nordamerikanska och asiatiska marknaderna kommer springa förbi försäljningen i Europa inom tio år. Foto: Pressbild
Krister Blomgren, vd för Engcon, tror att försäljningen på den nordamerikanska och asiatiska marknaderna kommer springa förbi försäljningen i Europa inom tio år. Foto: Pressbild

Engcon öppnade etablering i Korea

STRÖMSUND (JT) Som Jämtlands tidning berättade i september öppnade Engcon ett lokalkontor i Sydkorea 2020. Dotterbolaget Engcon Korea Ltd öppnades officiellt under KOMAF, Koreas största maskinmässa, som besöktes av 15 000 personer.

Publicerad

Koreakontoret, som ligger i Cheonan, kommer ha egen personal för sälj och eftermarknad. Tidigare har Sten Strömgren, kommunikationsansvarig på Engcon, berättat att företaget satsar på den så kallade omogna marknaden, alltså USA, Australien, Japan och Korea, där man fortfarande är relativt okända.

– Vi jobbar med att visa att vi finns genom att öppna lokalkontor där, menade Sten. På den nordiska marknaden börjar efterfrågan för Engcons huvudprodukt, tiltrotorer för grävmaskiner, bli mättad, därav expansionen i Asien och utomnordiska marknader. Målet är att öka försäljningen på de utomnordiska marknaderna där resan bara har börjat, menar Krister Blomgren, vd för Engcon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS