Stig Engström tar emot Hans Majestät Konungens medalj av 12:e storleken med högblått band på slottet i Stockholm, direkt av kungen och drottningen.

Engcons grundare Stig Engström medaljerad av kungen på slottet

STRÖMSUND (JT) Hans Majestät Konungens medalj av 12:e storleken med högblått band tilldelades Stig Engström under en ceremoni på slottet i Stockholm. Han var en av sex mottagare och motiveringen var att han utfört betydande insatser för svenskt näringsliv.

Publicerad

Det var egentligen den 28 januari i år som Stig Engström tilldelades medaljen, men ceremonin kunde då inte genomföras på grund av pandemin. Istället ägde den traditionsenliga medaljutdelningen på Stockholms slott rum nyligen, då Stig Engström och de fem andra kunde emotta sina medaljer av kung Carl XVI Gustaf och drottningen.

Medaljen instiftades cirka 1814 och delas ut till svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster, samt till befattningshavare vid Hovstaterna för lång och trogen tjänst.

-Jag är otroligt glad och stolt över att få vara på plats på slottet och motta den här medaljen personligen, från H.M. Konungen, säger Stig Engström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS