Stig Engström tar emot Hans Majestät Konungens medalj av 12:e storleken med högblått band på slottet i Stockholm, direkt av kungen och drottningen.
Stig Engström tar emot Hans Majestät Konungens medalj av 12:e storleken med högblått band på slottet i Stockholm, direkt av kungen och drottningen.

Engcons grundare Stig Engström medaljerad av kungen på slottet

STRÖMSUND (JT) Hans Majestät Konungens medalj av 12:e storleken med högblått band tilldelades Stig Engström under en ceremoni på slottet i Stockholm. Han var en av sex mottagare och motiveringen var att han utfört betydande insatser för svenskt näringsliv.

Publicerad

Det var egentligen den 28 januari i år som Stig Engström tilldelades medaljen, men ceremonin kunde då inte genomföras på grund av pandemin. Istället ägde den traditionsenliga medaljutdelningen på Stockholms slott rum nyligen, då Stig Engström och de fem andra kunde emotta sina medaljer av kung Carl XVI Gustaf och drottningen.

Medaljen instiftades cirka 1814 och delas ut till svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster, samt till befattningshavare vid Hovstaterna för lång och trogen tjänst.

-Jag är otroligt glad och stolt över att få vara på plats på slottet och motta den här medaljen personligen, från H.M. Konungen, säger Stig Engström.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS