Klas Liljegren ny VD för Jämtkraft

LÄNET (JT) Nu är det klart att Klas Liljegren efterträder Erik Brandsma som vd för Jämtkraft. Han kommer närmast från skånska energihandelsbolaget Modity.

Publicerad

Det är en person med lång erfarenhet av att arbeta med ekonomi och ledarskap samt från energibranschen, som rekryterats till vd-posten för Jämtkraft. Klas Liljegren har arbetat på Vattenfall i över 20 år, där han hade vd-och chefsuppdrag samt styrelseuppdrag internationellt. Han har även arbetat som ekonomi- och finansdirektör på Telgekoncernen i Södertälje. Senast kommer han från vd-posten på kommunalägda energihandelsbolaget Modity Energy Trading, med säte i Lund.

Bakgrunden inom ekonomi samt strategisk utveckling i kombination med ett engagerande och coachande ledarskap är något som Jämtkrafts styrelseordförande Kerstin Arnemo framhåller som tungt vägande skäl för rekryteringen av Klas Liljegren.

-Jämtkraft är väldigt väl positionerat för att spela en aktiv roll i den stora förändring av energimarknaderna som pågår. Traditionen och den starka lokala förankringen i kombination med koncernens samlade styrka gör att vi har alla möjligheter för framtiden. Jag är verkligen glad över att ha fått Sveriges kanske roligaste energijobb, säger Klas Liljegren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS