– Anläggningen vid Hissmofors får femton gånger större kapacitet jämfört med Granbo vilket betyder 15 000 kilowattimmar, säger Hervé Currat. Foto: Jämtkraft.
– Anläggningen vid Hissmofors får femton gånger större kapacitet jämfört med Granbo vilket betyder 15 000 kilowattimmar, säger Hervé Currat. Foto: Jämtkraft.

Jämtkraft mångmiljoninvesterar i batterilagring

ÖSTERSUND (JT) Jämtkraft gör en mångmiljonsatsning vid kraftverket i Hissmors där energibolaget bygger en batterianläggning med en effekt på 15 000 Kilowattimmar.

Publicerad Senast uppdaterad

För ett och ett halvt år sedan investerade Jämtkraft i en batterianläggning vid vattenkraftverket i Granbo som var en av de första hybridanläggningarna i landet. Tekniken är att batterierna är integrerade med vattenkraftverket och fungerar ihop med turbinen på ett automatiserat sätt.

– Batterierna och tillhörande kraftelektronik ryms i två containrar där kapaciteten för lagring är cirka 1000 kilowattimmar, säger Hervé Currat vid Jämtkraft Elproduktion Utveckling

Nu går bolaget vidare med att installera en större anläggning vid kraftverket i Hissmofors.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS