Engcons VD Krister Blomgren ser hur sponsringen på elektrifierade VM-serien i Rallycross ligger i linje med företagets satsning på tiltrotatorer för elektriska grävmaskiner.
Engcons VD Krister Blomgren ser hur sponsringen på elektrifierade VM-serien i Rallycross ligger i linje med företagets satsning på tiltrotatorer för elektriska grävmaskiner.

Engcon satsar på el-rallycross

ÖSTERSUND (JT) Engcon i Strömsund som tillverkar tiltotatorer för grävmaskiner har inlett samarbete med ”CE Dealer Team” som kör den elektrifierade VM-serien i rallycross under 2022.

Publicerad Senast uppdaterad

Det blir första gången VM avgörs med helt elektrifierade bilar, vilket betraktas som ett stort steg mot hållbarhet i motorsportens värld.

– Det passar oss väldigt bra i skiftet till elektrifiering. Vi lanserar just nu vår tredje generation tiltrotatorer som bland annat utvecklats för den växande marknaden av elektriska grävmaskiner, säger Engcons verkställande direktör Krister Blomgren.

– Vi är också glada över att vi gör detta tillsammans med flera av de ledande aktörerna inom vår bransch och att Volvo Construction Equipment parallellt gått in som en officiell sponsor till FIA World RX, vilket gör vår satsning ännu starkare, säger Blomgren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS