”Sommaren är en tuff period för många företag”, säger Karl Stierna, vd för kreditupplysningsföretaget Syna. Foto:Arkiv

Flera konkurser i Jämtland/Härjedalen

LÄNET (JT) Antalet konkurser i Jämtlands län ökade kraftigt under första halvåret jämfört med samma period förra året. Det visar aktuell statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Publicerad

Syna uppger i ett pressmeddelande att under första halvåret har konkurstrycket har varit extremt högt. Sammantaget under årets första sex månader har 53 främst små och medelstora aktiebolag i Jämtlands län tvingats ge upp vilket är en ökning med 56 procent jämfört med förra året.

Karl Stjerna är Vd för kreditupplysningsföretaget Syna. Han beskriver att för många företag är läget just nu extra kärvt. Reserverna är uttömda och sommarmånaderna är av tradition tuffa månader i många branscher när verksamheten mer eller mindre ligger nere eller går på̊ halvfart under semestrarna. Syna uppger att värst utsatta är företag inom byggbranschen och branscher med nära koppling till denna liksom branscher som är beroende av hushållens konsumtion som dämpats när man fått mindre i plånboken att röra sig med

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS