Viktor Ragnarsson och Axel Kristoffersson lyssnar när Calle Wahlström går igenom kvällens pyssel.

Kyrkan har startat traktorcafé för ungdomar i Ede

Den motorburna ungdomen i Offerdal har en ny mötesplats. Församlingshemmet i Ede förvandlas under sju onsdagar i höst till Café Traktor.

Publicerad

Mitt i mörka november lyser flitens lampa i församlingshemmet i Ede, Offerdal. I köket står församlingsherden Calle Wahlström och gör varma mackor och till sin hjälp ikväll har han Arne Lund från Ede som är i full färd med att koka kaffe. Snart är kvällens första gäster på ingång.

– Jag hade sett a-traktorungdomar nere på byn och kände att det skulle vara roligt om de hade någonstans dit de kunde gå, för sitta prata och fika. Sen dök det upp en chans när en studiecirkel blev inställd. Då fick jag sju onsdagskvällar lediga och då tänkte jag att nu kör jag ”Café Traktor”, skrattar Calle.

Han berättar att han inför starten träffade ungdomar i Änge, som på kvällarna hade samlats vid busshållplatsen. Han frågade dem om de var intresserade att komma och fika om han startade ett kafé. De var positiva till idén. Ungdomarna själva har stått för merparten av marknadsföringen via sina sociala medier. – Dom flesta besökarna kommer härifrån Offerdal men även från Nordannälden och Östersund, berättar Calle. Calle Wahlström räds inte att testa nya verksamheter i pastoratet. Tidigare har han arrangerad både kyrkpub och kyrkbingo. – Jag tycker det är kul att träffa nya människor och att göra saker som folk tycker är roliga att gå på, förklarar Calle.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS