Bussen körde långsamt efter en EPA-traktor när den fick möte och kanten gav vika. De 35 passagerarna satt fast i 1 timme och 40 minuter. Det hade regnat mycket under dagen. Foto: Mohammad Alhasan

Bussolyckan på omledningsvägen vid Hallviken – Passagerare: “Jag trodde jag skulle dö”

STRÖMSUND (JT) Ortsbor längs väg 795, som under broavstängningarna i Strömsund, agerar E45, har sedan i somras varnat för att olyckor kommer inträffa längs vägen, vilken de ser som undermålig. JT har tidigare rapporterat om bilar som har kolliderat, lastbilar som har kört i diket och nu i söndags gav vägkanten vika åt en buss som körde 35 passagerare från Östersund till Arvidsjaur.

Publicerad Senast uppdaterad

Olyckan skedde strax söder om sjön Hostsjön som ligger ungefär 5 kilometer från E45 in på väg 795.

– Jag är glad att vi körde långsamt, för annars hade det gått åt helvete. Då hade jag kanske inte stått här idag, säger Emelie Artiles, 17, en av de 35 passagerare som fastnade i den buss som körde av omledningsvägen, väg 795 mellan Ulriksfors och Hallviken i söndags. Det hade regnat mycket under dagen, en känd riskfaktor för vägen som blir mjuk, lerig och full av potthål. Dessutom blir den hal. Bussen körde långsamt efter en EPA-traktor, fick möte och höll ut, då gav kanten vika. Emelie satt längst bak på vänster sida av bussen, den sida som var närmast vägen.

– Fy fan vad rädd jag var när vi tippade, jag trodde jag skulle dö. Men som tur var var det lugnt, berättar Emelie.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS