Sofia Lind från Duved var snabbast i mål bland damer på Jubileumsvasan.
Sofia Lind från Duved var snabbast i mål bland damer på Jubileumsvasan.

Sofia Lind bästa dam på JubileumsVasan

DUVED (JT) Sofia Lind boende i Duved var en av 139 utvalda som ställde upp på jubileumsloppet som kördes i år. Detta gjorde hon galant och kom i mål som segrande bland damerna.

Publicerad

I år är det 100 år sedan Vasaloppet kördes för första gången. Detta firades med ett JubileumsVasa. Loppet arrangerades med samma förutsättningar som för 100 år sedan, alltså precis som 1922.

Träskidor användes som är helt annorlunda än dagens moderna. Vallningen gjordes naturligt med tjära och stearin som inte heller förbättrar som dagens vallning. 139 stycken blev utvalda att åka dvs exakt samma antal som åkte det första Vasaloppet. 40 av dessa var kvinnor och Sofia Lind var först av dessa att gå i mål. Totalt kom Sofia in på 17:e plats.

Sofia berättar för JT att det är en stor skillnad att åka på de gamla träskidorna. Ser man tidsmässigt tar det dubbelt så lång tid att avverka sträckan. Men Sofia är glad att hon var en av de utvalda att få åka detta historiska lopp.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS