Tre av de musiker från Jämtbälgen som kommer att uppträda under lördagen. Allan Persson, Agneta Haugnes och Harriet Svaleryd. Foto: Torbjörn Aronsson
Tre av de musiker från Jämtbälgen som kommer att uppträda under lördagen. Allan Persson, Agneta Haugnes och Harriet Svaleryd. Foto: Torbjörn Aronsson

Jämtbälgen 50 år - firas på lördag med artistuppbåd och stipendiater

ÖSTERSUND (JT) Dragspelsklubben Jämtbälgen har funnits ett halvsekel, något som firas på OSD/Folket hus med egna musikanter samt bland annat Lindqvistarna med Folke och tillresta som Annika Andersson trio. Dessutom utdelas inte mindre än tre stipendier.

Publicerad

JT besökte Jämtbälgen i deras replokal i Lugnvik. Här pågår repetionerna som bäst inför lördagens event. Harriet Svaleryd som är ordförande i Jämtbälgen berättar att de vill manifestera att klubben funnits i 50 år:

- Det bästa sättet vi vet, det är att göra det med dragspelsmusik. Så på lördag har vi en jubileumskonsert. Då blir det dragspel från klockan halv fem i foajén. Konserten börjar klockan fem och sedan vet vi inte hur länge det kommer att hålla på, säger hon och avslöjar även vilka som blir årets stipendiater, som på lördag får diplom och en penningsumma. Det är två extra i år eftersom stipendiet inte kunnat delas ut under två år på grund av pandemin. På lördag får de diplom och en penningsumma.

- Det är Rune Eriksson som är från Laxviken men bor i Östersund. Så blir det Elias Persson från Österåsen och Adrian Glad från Fjäl.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS