Markus Ohlsson, platschef på K-Bygg Fresks i Strömsund söder om bron, har dragit ner på personalstyrkan på grund av broavstängningarna. Foto: Privat
Markus Ohlsson, platschef på K-Bygg Fresks i Strömsund söder om bron, har dragit ner på personalstyrkan på grund av broavstängningarna. Foto: Privat

Butiker skär ned på personal på grund av färre kunder

STRÖMSUND (JT) Söder om Strömsundsbron har vissa butiker planerat för färre kunder under de helger då bron ska vara avstängd. K-Bygg Fresks har gått ner i personalstyrka och ska utvärdera verksamheten om några veckor.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det var en överraskning att bron skulle vara stängd så många helger i rad. Förra veckan drog vi ner på bemanningen i och med att vi räknar med färre kunder, det är den känslan jag har, berättar Markus Ohlsson, platschef på K-Bygg Fresks i Strömsund.

Just nu har byggbutiken högsäsong, vilken varar till och med september i byggbranschen, och har i vanliga fall under den här perioden en högre bemanningsstyrka på två byggsäljare i butiken. Nu ska man ha en säljare under helgerna.

– Vi har inte känt någon oro inför avstängningarna, det är inget vi kan påverka, man får se det ur ett större perspektiv, det är något som måste göras. Men det är ju olyckligt att bron stängs av för majoriteten av våra kunder finns på andra sidan bron, säger Markus Ohlsson och tillägger:

– Vi kommer nog inte behöva stänga helt, då skulle det behöva ske något radikalt. Men det är lite ovisst.

På K-Bygg Fresks planerar man en utvärdering först om tre veckor då man ska se över verksamheten och hur den har påverkats av brostängningarna.

– Vi är ohyggligt förberedda, säger Markus som menar att butiken kommer att bli påverkad på ett eller annat vis, men kan inte sia om det nu. Han tillägger:

– Det är osannolikt att det rullar på i samma fart, men helt stiltje blir det nog inte, det finns ju många hus som fixas på södersidan också, från Hammerdal, Tullingsås och Hallviken. Men det är nog inte många som åker över Ulriksfors med tanke på hur den vägen ser ut.

Just byggbranschen har gynnats av pandemins reserestriktioner då många har valt att stanna hemma och bygga på sina hus i stället för att resa iväg, så det senaste årets siffror går inte att jämföra med, menar Markus, eftersom det har varit en “all time high” sen 2020.

– Vi har gått upp en betydande del, och inte bara vi utan även våra branschkollegor, säger Markus och tillägger:

– Även augusti och september är ju riktigt bra månader vanligtvis också. Hade man fått önska hade bron gärna fått vara öppen några månader till. Men det är ju glädjande att den är öppen på veckodagarna i alla fall.

Även Dollarstore på Näsviken påverkas kraftigt. Så här såg parkeringen ut vid butiken kl 13 på lördagen
Även Dollarstore på Näsviken påverkas kraftigt. Så här såg parkeringen ut vid butiken kl 13 på lördagen

Powered by Labrador CMS