Markus Ohlsson, platschef på K-Bygg Fresks i Strömsund söder om bron, har dragit ner på personalstyrkan på grund av broavstängningarna. Foto: Privat
Markus Ohlsson, platschef på K-Bygg Fresks i Strömsund söder om bron, har dragit ner på personalstyrkan på grund av broavstängningarna. Foto: Privat

Butiker skär ned på personal på grund av färre kunder

STRÖMSUND (JT) Söder om Strömsundsbron har vissa butiker planerat för färre kunder under de helger då bron ska vara avstängd. K-Bygg Fresks har gått ner i personalstyrka och ska utvärdera verksamheten om några veckor.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det var en överraskning att bron skulle vara stängd så många helger i rad. Förra veckan drog vi ner på bemanningen i och med att vi räknar med färre kunder, det är den känslan jag har, berättar Markus Ohlsson, platschef på K-Bygg Fresks i Strömsund.

Just nu har byggbutiken högsäsong, vilken varar till och med september i byggbranschen, och har i vanliga fall under den här perioden en högre bemanningsstyrka på två byggsäljare i butiken. Nu ska man ha en säljare under helgerna.

– Vi har inte känt någon oro inför avstängningarna, det är inget vi kan påverka, man får se det ur ett större perspektiv, det är något som måste göras. Men det är ju olyckligt att bron stängs av för majoriteten av våra kunder finns på andra sidan bron, säger Markus Ohlsson och tillägger:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS