–Det är viktigt med en livlig lokal debatt om vad som kan skapa bra villkor för företagaren, säger Googles Sverigechef Anna Wikland. Foto: Google Sverige.
–Det är viktigt med en livlig lokal debatt om vad som kan skapa bra villkor för företagaren, säger Googles Sverigechef Anna Wikland. Foto: Google Sverige.

Jämtlandsföretagare utbildades i digitala tjänster

ÖSTERSUND(JT) Jämtländska företagare är på bollen när det gäller att utöka kunskapen om digitala tjänster. –Behovet av utbildning är stort, säger Joakim Larsson, kommunikationschef vid Google Sverige.

Publicerad

Efter att ha utbildat sammanlagt 21 000 småföretagare i Sverige under förra året, har Google tag fram en rapport med insikter om hur svenska företag kan bli bättre på att använda digitala tjänster. Rapporten redovisas vid ett seminarium i Riksdagen på onsdagen.

Google har 420 anställda i Stockholm varav hälften är ingenjörer som arbetar med att ta fram nya digitala produkter som kan användas av exempelvis småföretag. För att utbilda sådana har Google som driver en Digitalakademin, genomfört en turné i Sverige med syfte att utbilda småföretagare i hur man kan använda digitala tjänster.

Digitalakademien är ett rikstäckande utbildningsinitiativ som hjälper små och medelstora företag att digitalisera sina verksamheter som att skapa hemsidor och att använda lokala sociala medier. Google Digitalakademin samarbetar med partners som Handelskammaren Mittsverige och företag som Loopia, Tele2 och Trygg-Hansa. Sedan Digitalakademin lanserades år 2015 har över 250 000 svenskar och företag tagit del av kostnadsfria kurser och under mars förra året bjöd Google in till en turné med virtuell/digital konferens i Jämtland där deltagare kunde koppla upp sig mot en studio i Stockholm.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS