– Kunskapen och verktygen måste vara på plats innan man tar bort allt analoga. Och man måste se till att det finns människor kvar att prata med, säger Hervor Dahlén.
– Kunskapen och verktygen måste vara på plats innan man tar bort allt analoga. Och man måste se till att det finns människor kvar att prata med, säger Hervor Dahlén.

Initiativ för digital kompetens till Hoting – temadag vill folkbilda den äldre generationen

HOTING (JT) Digitalidag är en nationell temadag om digitalisering med syfte att inspirera alla i Sverige att vara med i den digitala utvecklingen, för att minska det digitala utanförskapet.

Publicerad

Förra året förlades temadagen till Hoting, som var representant för landsbygden, och i på fredag återvänder man till orten för att följa upp.

– Förra året hade man stora förhoppningar på utbildningsaktiviteter och liknande. I år kommer vi att ha sändning som utgår från Stockholm till hela landet, berättar Lina Cronquist, som tillsammans med Oscar Hågestam har skrivit en avhandling om hur lokala krafter i Hoting samverkar för att rusta bygden inför det digitala. Forskningen visade att det finns en vilja i bygden att bli mer digital, viljan att lära sig finns.

– Det är framför allt den äldre befolkningen som står inför utmaningar vad gäller digital kompetens, men det finns också en vilja att lära sig mer, menar Lina.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS