Det blir långa dagar när man ska åka in tre gånger i veckan till Östersund för dialys, konstaterar Rolf Ragnarsson

Tufft för dialyspatienter i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Människan kommer i andra hand, den saken är klar, säger en av dialyspatienterna som sedan ett år tillbaka åker mellan Tåsjö och Östersund tre dagar i veckan.

Publicerad

Birger Westerlund har räknat ut att han sedan dialysen började efter en misslyckad njurtransplantation för ett år sedan har färdats 5 500 mil i taxi. Högt på önskelistan för de fem patienter som behöver dialys står en dialysmottagning i Strömsund.

– Det är klart att man tar hänsyn till ekonomin, men de styrande vägar inte in det mänskliga och personliga, säger Rolf Ragnarsson i Strömsund.

Han berättar att han är inne på dialys för sjunde året, tre gånger i veckan. Den första njuren transplanterades 1967, den höll i 19 år. Njuren donerades av Rolfs pappa när Rolf var 21 år. Då var Rolf Ragnarsson den första jämten som transplanterades. En ny njure från en medelålders man fungerade inte, och det blev dialys.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS