Teres Gärdin, ordförande för Storsjöcupen är glad över hur privatpersoner och företag engagerat sig. De närmaste dagarna räknar man med att nå miljonen i insamlingen för att stötta Storsjöcupen (arkivbild).
Teres Gärdin, ordförande för Storsjöcupen är glad över hur privatpersoner och företag engagerat sig. De närmaste dagarna räknar man med att nå miljonen i insamlingen för att stötta Storsjöcupen (arkivbild).

Storsjöcupens insamling snart halvvägs: “Inom dagar kommer vi ticka över miljonen”

ÖSTERSUND (JT) Insamlingen Rädda Storsjöcupen har pågått sedan början av april och är ett samarbete mellan Storsjöcupen och Destination Östersund. För att täcka driftskostnader behöver de samla in strax över en och en halv miljon kronor, vilket nu verkar vara inom räckhåll.

Publicerad

Teres Gärdin, ordförande för Storsjöcupen säger att målet är nära och att insamlingen kommer nå en milstolpe inom kort.

– Det känns fantastiskt för vi lägger så mycket kraft för att få ihop det här på ideell basis. Vi har ett antal fakturor som är på väg in och vi har valt att uppdatera hemsidan först när pengarna är inne på vårt konto. Inom dagar kommer vi ticka över miljonen, säger Teres Gärdin.

Teres berättar att insamlingens första halvmiljon främst kom från privatpersoner men att det verkar som att näringslivet sedan vaknade till.

– Det är helt magiskt att vi kan göra det här tillsammans. Det är det bästa och finaste beviset på att vi alla kan gå samman. Det fanns folk som sa att vi inte skulle nå upp till målet för att det var för mycket pengar men vi trodde verkligen på engagemanget. Annars hade man inte orkat, säger Teres Gärdin.

Teres säger att insamlingen kommer stängas när de når upp till målet som är på 1 550 000 kronor men att det efter att insamlingen avslutats ändå finns möjlighet att ingå i partnerskapet med Storsjöcupen. Företaget Woolpower började tidigare i år sälja så kallade “stödstrumpor” där all vinst går till Storsjöcupen. Teres Gärdin säger att det är ett fantastiskt initiativ.

– Det säljs mycket stödstrumpor och det känns fantastiskt att det finns ett sådant engagemang. Vi närmar oss en jättemilstolpe och då kan vi nästan ta på målet, säger Teres Gärdin.

Powered by Labrador CMS