På Yranlördagen genomförde Kvinnostrejk Östersund en ny manifestation mot mäns våld mot kvinnor. En stor majoritet av deltagarna vad kvinnor och flickor, några få män och pojkar deltog.

Stor majoritet kvinnor när manifestation mot våld genomfördes: “Var f-n är männen?”

ÖSTERSUND (JT) Kvinnostrejk Östersund har manifesterat mot mäns våld mot kvinnor i snart två år. PÅ Yranlördagen var det stor uppslutning under en ny manifestation – kvinnor var i stor majoritet bland deltagarna. – Jag efterlyser männen, var f-n är ni någonstans, frågade sig Jämtlands president Eva Röse, som deltog i manifestationen.

Publicerad Senast uppdaterad

Kvinnostrejk Östersund är en löst sammansatt grupp som under den sista fredagen varje månad i snart två år har stått på Stjärntorget för att manifestera mot mäns våld mot kvinnor. Initiativtagare är Susanne Persson. Susanne Persson har själv en historia av att ha varit våldsutsatt. 

– Jag har ett brinnande engagemang för de här frågorna. När det var som mest intensivt och jag kände att eftervåldet var så sjukt stort från tingsrätt, socialförvaltning, polisen, då lovade jag mig själv att när det här är över ska jag göra allt jag kan för att motverka mäns våld mot kvinnor, säger Susanne Persson. 

Manifestationerna har sedan de drog igång lockat allt från tre-fyra personer till uppemot 100 under förra årets Storsjöyran. Under den tid som Jämtlands Tidning fanns på plats vid årets manifestation deltog ett 40-tal personer. Ett fåtal av dem var män och pojkar, men den absoluta majoriteten var kvinnor och flickor. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS