När JT träffade bandet på replokalen i den gamla skolan i Fjäl bjöd Edvin Broström, Elias Persson och övriga bandet på Jannez låt “Ett ja till svar”.

Streaks ersätter idolerna Jannez i Malung: “Stort och hedrande”

FJÄL (JT) Dansbandet Streaks har Jannez som idoler. Nu när förebilderna inte längre finns som band får det unga dansbandet från Lit chansen att spela på Dansbandsveckan i Malung.

Publicerad Senast uppdaterad

Killarna i Streaks har dansband i generna. För trummisen Elias Glad och basisten Adrian Glad är det bokstavligt, då deras pappa Ante var trummis i den sista upplagen av Jannez.

– Det var roligt när han var med, man kom ut och dansade mer och man fick lära känna Jannezgrabbarna lite bättre. De var idoler redan innan, men jag höll på att svimma när Jannez buss svängde in här för första gången och Peo (Grufvelgård, kapellmästare i Jannez) satt där och flinade, säger Elias Glad.

Jannez gjorde sin sista spelning i höstas i september på Aspåsnäset. Däremot lever traditionen om “Jannez-festen” under Dansbandsveckan i Malung vidare. Detta har öppnat dörrarna för Streaks, som nu får ersätta sina idoler på festen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS