Jannez med Peo Grufvelgård, Ante Glad, Ola Jonsson & Jan Oscarsson

Jannez fick kulturpris från Per Stjernströms stiftelse

Gåxsjö/Laxsjö (JT) Det var i Laxsjö som allt började när Jan Oscarsson startade ett band som kom att bli Jannez. Förra året hade dansbandet den sista spelningen, men utmärkelserna fortsätter att komma. Jannez är representerade i Jämtland Pop Hall of Fame, och senast fick Jan och hans bandkollega Peo Grufvelgård ta emot en hedersutmärkelse från Per Stjernströms Kulturstiftelse.

Publicerad

 –Det ger tillfälle att minnas pappa lite extra men är framför allt ett sätt att verka i hans anda. Kulturarbetet som görs i länet är viktigt för alla som bor här och de som kan tänka sig att flytta hit. Därför är ett rikt kulturliv också en förutsättning för ett fungerande näringsliv, säger systrarna Eva och Anna Stjernström i ett pressmeddelande.

Historien om Jannez började för snart ett halvsekel sedan.

–När vi startade ett band hette det Stars och vi var från början fyra killar och jag var äldst, 15 år. Det var alltid dans på bygdegården och vi hängde där och blev intresserade. Att det skulle bli ett dansband var det ingen tvekan om. Det var en omröstning om namnet på skolan i Föllinge, jag gick i nian då, och då blev det namnet Jannez som vann, berättar Jan Oscarsson och betonar att han aldrig heter Janne, bara Jan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS