Gruppen Moon Girls både dansar och sjunger och ska eventuellt uppträda på dansen som Dans för alla anordnar lördagen den 4 december, då även dansbandet Mickeys spelar. Fr.v. Livia Björnerud, 13, Melinda Ohlsson, 10, Minnah Ohlsson, 10, Leona Björnerud, 11, Molly Wallinder, 10.

Dans för alla vill locka unga som gamla

STRÖMSUND (JT) När föreningen Dans för alla öppnade dörrarna igen efter restriktionerna lät besökarna inte vänta på sig. – En kväll visade stegmätaren att jag hade dansat en mil, säger besökaren Stig Wahlberg.

Publicerad

Olle Lindberg, 90 år, tar varje söndag på sig dansskorna och åker till Dans för allas danskvällar i Folkets hus i Strömsund. Favoritdanserna är tango och foxtrot, och Olle, som är autodidakt i dans, sitter inte ner många minuter under kvällen. Hans danspartners får inte heller sitta speciellt länge då det ikväll råder en viss obalans mellan antalet herrar och damer. Damerna är just nu fyra stycken, inräknat två styrelsemedlemmar, och de ser lyckliga men svettiga ut. Totalt har 32 personer kommit till danskvällen just idag, men alla dansar inte, en del kommer för att fika och umgås.

– Hit kommer jag för att det är roligt att dansa och för att få träffa folk, berättar Olle mellan danserna.

Med sig har Olle ett helt gäng från Hammerdal, bland dem finns Stig Wahlberg från Fyrås. Stig är en man som dansar sig genom livet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS