Ernst Norenius och Beret Bertilsdotter fick särskilda utmärkelser för sina traditionsbevarande insatser. Foto: Gertrud Nygren
Ernst Norenius och Beret Bertilsdotter fick särskilda utmärkelser för sina traditionsbevarande insatser. Foto: Gertrud Nygren

Utmärkelser till folkmusikens traditionsbärare

ÖSTERSUND (JT) I helgen var det polskmärkesuppdansning på Furuparken. Förutom polskmärken till duktiga dansare fick två traditionsbärare särskilda utmärkelser.

Publicerad

Uppdansningen för Polskmärket har fått göra en paus under pandemin, men nu var det åter dags och detta med Folkdansringen Jämtland-Härjedalen som arrangör. 115 par hade anmält sig och till den särskilda uppdansningen för Stort silver hade fem personer anmält sig, varav alla fem klarade utmaningen.

Under lördagskvällen delades även två utmärkelser ut, dels till Beret Bertilsdotter i Offerdal, som fick förtjänsttecknet i guld med motiveringen ”För mångårigt arbete med dokumentation av danser från Föllinge och Hotagen samt för ett förtjänstfullt förmedlande av dessa danser både inom och utom Sverige.”

Ernst Norenius, Frösön, fick förtjänsttecknet med motiveringen ”För att med genuint kunnande om, och handläggning av de administrativa samt praktiska uppgifter inför, under och efter polskmärkesuppdansningarna i Jämtland-Härjedalen under 32 år”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS