Perikles har varit med från början med danskvällar på Furuparken och återkommer nu dit för DansYran.
Perikles har varit med från början med danskvällar på Furuparken och återkommer nu dit för DansYran.

DansYran återupptas men på Furuparken - “Kommer att bli ett vallfärdande till Östersund”

ÖSTERSUND (JT) Efter tre inställda evenemang startar nu DansYran på fredag. Mycket är sig likt, men det är en ny arrangör och lokalen blir Furuparken i stället för OSD/Folkets hus.

Publicerad Senast uppdaterad

Fredag 8 oktober och lördag 9 oktober är datum att hålla reda på för alla danssugna. Då blir det åter dags för DansYran, ett evenemang som brukar genomföras två gånger om år och som innebär sex timmars dans non-stop. Dels en våryra, vanligtvis första helgen i mars, samt en höstyra första helgen i oktober. Under pandemin har dansen upphört, nu startar verksamheten igen men med en nygammal arrangör då det är Lars-Erik Jonsson som nu håller i trådarna.

Nygammal eftersom han tidigare varit inblandad i verksamheten och gav den namnet DansYran. Dessutom ligger evenemangsverksamheten i OSD/Folkets hus nere ända till hösten 2022 och lokalen har därför bytts ut mot Furuparken. Årets artister är Jannez och Perikles på fredagen, Blender och nystartade konstellationen Allstars under lördagen.

Lars-Erik Jonsson säger att på flera sätt är cirkeln sluten då ursprunget till Dansyran var de danskvällar som Ope IF brukade anordna på just Furuparken, eftersom han själv arrangerar och eftersom Jannez och Perikles var med redan från början och spelade på dessa danskvällar på Furuparken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS