Kindberg och tre andra fällda i muträttegången överklagar domen

LÄNET (JT) Tingsrättens dom vill de upphäva i hovrätten.

Publicerad Senast uppdaterad

I juni dömdes Daniel Kindberg, Östersundshems tidigare vd, till två och ett halvt års fängelse för mutbrott av tingsrätten i Östersund. Även två andra av de totalt fem åtalade dömdes till fängelsestraff för bland annat mutbrott, nämligen Mats Gustafsson och Hans Carlsson. Peabs arbetschef fick villkorlig dom och dagsböter.

Nu har samtliga fyra överklagat sina domar till hovrätten. Daniel Kindberg menar att domen är felaktig och vill att rätten tar fram underlag från Östersunds Rådhus styrelsemöten för perioden 2014-2018 samt e-konversation mellan honom och flera tjänstemän vid Östersunds kommun.

Ur överklagan: ”Domen innehåller mängder av felaktigheter angående vad som förekom vid huvudförhandlingen, resonemang som inte håller ihop logiskt och felaktiga rättsliga analyser. Detta innefattar att tingsrätten placerat bevisbördan – t.o.m. avseende omständigheter som inte ens påståtts av åklagaren – på Daniel Kindberg.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS