Roger och Agneta Staaf tillsammans med Lasse Albertsson kammade noll den sista tömningen för säsongen vid Dammåns fisktrappa.
Roger och Agneta Staaf tillsammans med Lasse Albertsson kammade noll den sista tömningen för säsongen vid Dammåns fisktrappa.

Rekordantal passerade fisktrappan i sommar

ÅGÅRDARNA (JT) Ett nytt rekord är satt i Dammåns fisktrappa. 1750 öringar har passerat trappan under sommaren 2021. Men vid säsongens sista tömning var trappan helt tom.

Publicerad

Vi har haft en fantastisk sommar, inte nog med att antalet fiskar slagit nytt rekord. Medelvikten har ökat från runt 1,7 kg de senaste åren till strax över 1,8 kg och det är en bra siffra med tanke på det stora antalet, det är ett gynnsamt läge för det framtida öringsbeståndet i Storsjön, menar Lars ”Lasse” Albertsson som tillsammans med Roger Staaf sköter fisktrappan vid kraftstationen i Dammån, strax söder om Ågårdarna en halvmil från Hallen.

Vad beror ökningen på?

– Ju mer fisk som går upp och leker desto mer fisk blir det är ju logiskt. Tidigare fanns det en yrkesfiskare i Storsjön och det kan helt klart vara en följd av de senaste tio årens rejäla ökning, att ingen yrkesfiskar. Att Dammån numera är i det närmaste återställd, efter att ha varit flottningsled, kan också vara bidragande, menar Lasse.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS