Dåligt av ÖP att inte vara på plats i Hotagen

Såvitt jag förstått fanns endast Jämtlands Tidning på plats när frågan om skolans framtid i Hotagen, efter långa och många utredningar, skulle avgöras.

Undertecknad har i samband med Krokoms kommunfullmäktiges beslut den 12 maj, rörande skolstrukturen i Hotagen, haft synpunkter på ÖP:s bevakningsarbete. Jag vill helt enkelt att ÖP:s chefredaktör förklarar för oss läsare varför tidningen inte hade någon på plats i Trångsviken.
Jag anser att en lokaltidnings viktigaste uppgift är att förse medborgarna med lokala nyheter. Såvitt jag förstått fanns endast Jämtlands Tidning på plats när frågan om skolans framtid
i Hotagen, efter långa och många utredningar, skulle avgöras. Mot bakgrund av att jag, som läsare reagerat starkt mot det faktum, att ÖP inte hade en enda rad om skolbeslutet varken i fredagens eller lördagens tidning, är det angeläget att vi får en offentlig debatt i frågan.
Tyvärr tycks ÖP:s chefredaktör och ansvarige utgivare, Hans Lindeberg, välja att inte ta in mitt inlägg. Jag publicerar därför nu mitt öppna brev i 
Jämtlands Tidning, som i dag är vår enda lokala tidning värd namnet.

Kurt Folkesson 


Svar av Hans Lindberg: Problemet för Kurt Folkesson är att han inte bryr sig om att följa ÖP:s största och snabbaste nyhetskanal när han kritiserar vår journalistik. Nyheten om skolbeslutet i Krokom publicerades ett par timmar efter fullmäktigemötets slut på op.se. I lördags följde vi upp med föräldrareaktioner. ÖP har daglig rapportering med nyheter från Krokom. Målet är bland annat att spegla hur politiska beslut påverkar kommuninvånarna. Skolstriden i Hotagen har vi följt genom att berätta vilka som berörs och vad de tycker om politikernas olika förslag i stället för att lägga resurser på rutinmässig bevakning av politiska möten. Något som många av våra läsare har visat sig uppskatta.

Hans Lindeberg chefredaktör ÖP 

Powered by Labrador CMS