Dålig återväxt i pandemins spår – vi är alla oroliga för ungdomarna

En undersökning från Riksidrottsförbundet (RF) visar att inomhusidrotter tappat mer än 20 procent av sina deltagartillfällen under 2020.

Coronapandemin har slagit hårt mot idrotten. Endast barn har kunnat träna frekvent och vi upplever återväxten i de äldre målgrupperna som ett mycket stort problem.  De ungdomar vi verkligen behöver vara oroliga för är de i yngre tonåren. 

RF undersökning, som publicerades i maj 2021, grundar sig delvis på aktivitetsstödet (LOK). Där kan man bl.a.se att gymnastik, kampsport och innebandy alla tappat mer än 30 % av sina deltagartillfällen fram till och med vt. 2021 jämfört med 2019 i Jämtland-Härjedalen. Det överlägset största tappet i vårt distrikt vad gäller deltagartillfällen uppvisar Parasport och skyttesporten med - 89 %. I Jämtland-Härjedalen signalerar också många idrotter att man har stora problem att få ledare till sina lag när man nu skall starta upp sin verksamhet. Men det finns faktiskt också vinnare i denna pandemi. Konståkningen har ökat sina aktiviteter med 30 % och bandyn har ökat med hela 56 %.......

Styrelsen för RF-SISU Jämtland-Härjedalen

Powered by Labrador CMS