Postnord lovar bättra sig!

Publicerad

Den som lever får se

När jag skriver denna ledare har jag just haft ett möte med Postnord företrädare via nätet.

Det inkluderade bla regionchefen för Norrland.

Där kom vi överens om att ha ett liknande möte i början av varje månad för att utvärdera hur utdelningen av tidningarna går.

Förhoppningsvis blir utdelningen bättre.

Nu är jag tveksam eftersom inget hänt under tidigare år.

Efter det senaste mötet där jag spydde etter och galla över hur dåligt saker och ting fungerar kändes det mest som om jag bara kastade bort min tid.

Vi reklamerade naturligtvis att Postnord inte lyckades få ut en enda tidningen på torsdag för några veckor sedan.

Det resulterade i att jag fick följande mail:

Hej

Vår utredning av din reklamation är nu klar.

En Posttidning kan inte spåras och det går därför inte att förklara det inträffade. Leveranstiderna som anges på vår hemsida www.postnord.se är den beräknade leveranstiden och omfattas inte av någon leveranstidsgaranti. Enligt villkoren för tjänsten Posttidning utgår ingen ersättning för varuvärdet vid förlust eller skada.

Vi beklagar det inträffade.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi önskar dig en trevlig dag.

Med vänlig hälsning

PostNord Reklamationer

Med andra ord, god dag yxskaft. Vi får varje vecka en pall med tidningar till redaktionen som också den ska komma på torsdagar.

Fungerar det? Sådär! Senast kom den på fredag efter att man glömt bort den? I dagarna börjar Postnord med ett försök i Skåne. Där ska man dela ut posten måndag-onsdag-fredag varannan vecka och tisdag-torsdag varannan vecka. Det vore en katastrof för oss prenumererade papperstidningar. För vår del skulle det innebära att tidningen varannan vecka kommer torsdag och varannan fredag. Och att de prenumeranter som Postnord inte klarar dela ut till på utdelningsdagen istället får tidningen måndag eller tisdag. En dagstidning är en dagstidning, även om den kommer bara en dag i veckan.

Den är avsedd att vara aktuell just den dagen. Med tanke på hur illa det faktiskt fungerar idag kommer den utdelningen att vara rena katastrofen. Inte bara för oss utan för alla företag i norr. Redan idag är det så att en försändelse som skickas härifrån till postnummer som börjar med lägre siffra än 82 tar en dag extra. Vi har en förbannad företagare med i detta nummer. Han funderar på att flytta sin verksamhet till Estland. Då försvinner ett antal arbetstillfällen här. Så kan vi naturligtvis inte ha det. Ni företagare och privatpersoner, vänd er till oss på Jämtlands Tidning och berätta om problem ni haft med Postnord och transporter. Vi kommer inte att släppa detta för det är kanske en av de viktigaste frågorna för företagande och utveckling i vårt län.

Powered by Labrador CMS