Nya fartkameror i länet rena skämtet

Publicerad

Saila Quicklund (m) moderat riksdagsledamot för länet lyfte i Riksdagen frågan kring Postnords planer på att försämra postutgivningen. Något som avsevärt skulle försvåra utgivningen av de tidningar som liksom Jämtlands Tidning delas ut av posten.

Det skedde efter en ledare där jag uppmärksammade vad förslaget skulle innebära för problem, inte bara för JT utan för många andra företag ute i landet.

Vi har i detta nummer en artikel med Saila kring detta.

TU- Medier i Sverige skrev så här förra veckan:

Saila Quicklund (ledamot av Arbetsmarknadsutskottet och suppleant i Finansutskottet, Sveriges riksdag) (m) har ställt sig kritisk till Postnords kommande varannandagsutdelning. Quicklund frågade ansvarig minister hur denne "avser agera för att de lågfrekventa tidningarnas behov av övernattbefordran av tidningar säkerställs?” Anders Ygeman svarade i korthet att utgivare av lågfrekventa tidningar väl helt enkelt får välja en annan leverantör.

Ett mycket intressant svar med tanke på det statliga ägandet i Postnord, samtidigt som branschen från offentligt håll klassas som samhällsviktig verksamhet. Det vill säga en verksamhet som "kan orsaka samhällsstörningar vid störningar i eller bortfall av verksamheten

Det är naturligtvis bedrövligt när en av regeringens ministrar helt klart inte har en aning om viktiga infrastrukturer i vårt land!

Vi och många andra som verkar i svensk glesbygd är helt hänvisade till Postnord.

Ygeman kan vara säker på att fanns det en annan postdistributör skulle vi använda den.

Nu ska man tillsätta en postutredning. Under tiden rundar statligt ägda Postnord både tillsynsmyndigheten Post och Telestyrelsen och i tidigare politiska beslut och försöker genomföra den nya kraftiga försämringen av postutdelning.

Det kan inte vara meningen att Staten ska pumpa in presstöd i ena änden av systemet för att garantera medborgarna journalistik i hela landet samtidigt som Postnord i andra änden skjuter det hela i sank.

Postdistribution i vårt land är lika viktigt som övriga transportnät, elnät, vatten och värmedistribution.

Att regeringen tar så lätt på en så viktig infrastrukturfråga väcker i alla fall min förvåning.

Vi får hoppas att den utlovade utredningen ser till att man gör om och gör rätt!

Det sätts upp nya fartkameror i länet. En ganska värdelös satsning.

Som vi kan berätta i detta nr av JT så klarar sig 60 procent av de som blir registrerade av kamerorna från böter.

Fartkamerorna torde vara en bortkastad investering med tanke på utfallet!

Nu väntar jag bara på att man sänker hastigheten till 60 km på länets samtliga vägar med hänvisning till trafiksäkerheten.

Det vill säga, vägarna är så dåliga att det inte går köra fortare.

Hålla hastigheten gör så att säga sig själv.

Powered by Labrador CMS