Malin och Anna-Karin cyklar i vykortsväder förbi Espnäs. Nu är det fyra mil kvar till målet vid Ångsta skola.
Malin och Anna-Karin cyklar i vykortsväder förbi Espnäs. Nu är det fyra mil kvar till målet vid Ångsta skola.

Rekorddeltagande i jubilerande Locknetrampet

ÅNGSTA (JT) I lördags cyklade hela 181 deltagare, nytt rekord, Locknetrampet runt Locknesjön i det avslutande momentet i årets fem-års jubilerande Lockneklassiker. Hela 116 personer fullgjorde därmed den lokala klassikern även det rekord.

Publicerad

I JT har ni kunnat läsa om tidigare deltävlingar, om Malin Olofsson och Anna-Karin Ivarsson då de åkt skidor i Löfsåsrännet i februari och i rask takt promenerat Tandsbyntrail i maj. När JT:s utsände anländer till gräsplanen framför Ångsta skola, där cyklisterna anmäler sig och börjar den 48 kilometer långa cykelturen, kommer Anna-Karin mot mig och ser bekymrad ut.

Mitt framdäck har exploderat, vad ska jag göra har du ett 27,5 tums däck frågar hon. Efter några försök får hon napp hos en kompis, som fortfarande ligger och sover. Den räddande ängeln dyker upp 20 minuter senare, med ett däck i rätt dimension.

Det hade varit surt att inte kunna cykla idag, konstaterar Anna-Karin och sänder en tacksamhetens tanke till kompisen Linda. Anna-Karin konstaterar att man ska plocka bort däck som hänger ner framför avgassystemet på en bil, annars exploderar däcket.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS