Tipsfrågorna är besvarade och saften urdrucken? Då är det väl bara att trampa vidare.
Tipsfrågorna är besvarade och saften urdrucken? Då är det väl bara att trampa vidare.

Många fick pris i Sundsjöslingan

TORSÄNG-FJÄLLSTA (JT) När klockan slog elva och starttiden var ute hade 62 deltagare anmält sig till Sundsjöslingan. Det var fler rekordåret 2020 men ändå en av de bättre siffrorna under tävlingens historia.

Publicerad

För alla väntade en tur runt Sundsjön, en sträcka på 25 kilometer. En del asfaltväg en del grus. Säkert en trevlig tur med tanke på den vackra naturen där små byar avlöser varandra.

Väl tillbaka till hembygdsgården väntade prisutdelning och fika! Sundsjöslingan körs utan tidtagning så alla kan kalla sig vinnare. Priserna lottades ut och chansen att bli belönad var god; det delades ut 39 priser! Alla skänkta av diverse sponsorer.

Förutom medhavd skaffning fanns det också en ”officiell” saftstation.

En, vars cykel väckte viss uppmärksamhet, var Björn Förberger. Det var främst däcken som skapade intresset, ordentliga grejer, närmast som bildäck.

– Bra när man cyklar i skogen, cykeln kallas fat-bike, berättade Björn.

Vi träffade honom även vid saftkontrollen och undrade hur dagen varit, så långt.

– Ska du ta fler bilder? Jo, det har gått ganska bra.

Prognoserna talade om åskskurar, av dessa sågs inte en skymt, i varje fall inte när tävlingen var i full gång och några med brådska i benen till och med hade gått i mål. Men nog kom det en del småskvättar. JT;s utsände cyklade inte utan följde Sundsjöslingan med bil. I bland var vägbanan kruttorr för att senare bli blöt en stund varefter den åter var torr. Kanske var väderprognosen så skrämmande för presumtiva cyklister att man valde att stanna i stugvärmen? Men med tanke på prognosen var det väl en ganska bra dag?

Björn Förberger och fat-biken vid saftkontrollen. ” Jag heter Förberger efter Förberg i Gällö”, rapporterade han.
Björn Förberger och fat-biken vid saftkontrollen. ” Jag heter Förberger efter Förberg i Gällö”, rapporterade han.
Powered by Labrador CMS