Per Söderberg är ordförande i SPF Östersund och har hjälpt äldre utan dator att beställa covidbevis. Men några har fortfarande inte fått beviset veckor efter att de skickat in blanketten. Arkivfoto

Svårt få covidpass utan dator eller mobil – extrem väntetid på pappersutskick från myndighet

LÄNET (JT) Per Söderberg är ordförande i SPF Östersund och ser en stor grupp människor som inte får de pass som behövs. -Jag agerar därför att det här känns som någonting som inte funkar, säger han.

Publicerad Senast uppdaterad

Det finns en relativt stor grupp i samhället som inte är datoriserade, Per Söderberg beräknar den till ungefär 10 procent. Själv kommer han som ordförande i SPF Östersund i kontakt med sådana och med de nya covidpassen såg han ett behov:

-Det är ju väldigt enkelt för alla datoriserade människor när det gäller att sitta vid en dator att göra det här, eller en smartphone, så är det väl gjort på en fem minuter så har man det där vaccinationspasset utskrivet eller i sin telefon. Men sedan finns det ju den där gruppen människor som inte har klarat ut det här med hur man ska datorisera sig och ha smartphone, säger Per Söderberg.

Vill man ansöka om covidpass på annat vis än elektroniskt ska man skicka in en blankett. Problemet är då bara att för att få blanketten måste man skriva ut den från en dator. Det låter lite som moment 22 att om man inte har dator så ska man använda en pappersblankett som man måste skriva ut från en dator?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS