Åre kommun lämnar stabsläget

ÅRE (JT) Åre kommun har den senaste månaden varit i stabsläge på grund av den ansträngda bemanningssituationen som rått i kommunen. Nu har kommunen beslutat att gå ner i beredskapsläge igen då coronaläget har stabiliserats.

I början av året var bemanningssituationen i Åre mycket ansträngd på grund av coronapandemin. Av den orsaken beslutades att kommunen skulle gå upp i stabsläge. Detta har inneburit att kommunen har haft avstämningsmöten flera gånger i veckan för att ta snabbare beslut beroende på hur lägesbilden sett ut.

Orsaken var att kunna upprätthålla de samhällsviktiga verksamheter som kommunen ansvarar för såsom vården. Nu anses pandemiläget ha stabiliserats och kommunen har därför beslutat att från torsdag den 17 februari lämna stabsläget.

Beredskapsläge som kommunen nu övergår i, innebär att frågor och ärenden som rör coronapandemin istället kommer att hanteras i den normala organisationen och verksamheten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS