Smittskydd bedömer att risken är liten att smittan kommer föras vidare om de smittade agerar enligt riktlinjerna, vilket vi såklart förutsätter, säger Lisbet Gibson, smittskyddsläkare

Ökad smittspridning i länet

LÄNET (JT) Enligt regionens lägesrapporter ökar smittspridningen i länet. Från sju nya fall för tre veckor sedan till 46 nya fall senaste veckan.

Publicerad Senast uppdaterad

– Ökningen beror främst på klustersmitta bland tillresta bärplockare. Men vi ser i likhet med övriga län också en liten ökning, en handfull av nya fall bland övriga befolkningen, säger Lisbet Gibson, regionöverläkare.

Ökningen i länet av covid-19 stämmer i tiden väl överens med när bärsäsongen inleddes. För cirka fyra veckor sedan anlände bärplockare från Thailand, ett land som senaste tiden varit hårt drabbat av smitta. Förra veckan var tre boendeanläggningar med bärplockare drabbat av smittspridning i länet.

– För länets del är det klustersmittan som gör att vi sticker ut. Men det är inte oroande då det är klustersmitta där vi har kontroll och det är inte en smitta ute i samhället. Vi har en bra dialog med de berörda företagen och agerar snabbt för att förhindra smittspridning vid misstanke om covid-19 på en anläggning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS