Smittan ökar i länet – risk för fjärde våg

LÄNET (JT) Den senaste tiden har smittspridningen av covid-19 ökat i Jämtland-Härjedalen. Smittskydd bedömer att risken är överhängande att länet går ny större våg av ökad smitta till mötes. Därför har Regionen Jämtland Härjedalen gått upp i stabsläge.

Även om siffrorna gällande smitta är lägre i jämförelse med många andra regioner i landet och i övriga länder så väljer regionen att agera redan nu genom ett nytt stabsläge.

Under vecka 46 var 30 procent av alla positiva prover från människor som är ovaccinerade eller som precis fått sin första dos. Övriga 70% av de positiva proverna fanns hos fullvaccinerade individer, vilket visar att vaccinet inte fått bukt på smittspridningen.

Med tanke på hur utvecklingen ser ut i andra delar av Sverige, men framför allt i andra europeiska länder är det rimligt att anta att även vi kommer att drabbas av en ny våg av smitta som kommer att öka belastningen på hälso- och sjukvården. Av den anledningen har regionledningen beslutat att höja beredskapsnivån och återgå till tätare avstämningar kring läget för att kunna agera snabbt och ta de beslut som situationen kan kräva, säger regiondirektör Hans Svensson i ett pressmeddelande.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS