Smittan ökar i länet – risk för fjärde våg

LÄNET (JT) Den senaste tiden har smittspridningen av covid-19 ökat i Jämtland-Härjedalen. Smittskydd bedömer att risken är överhängande att länet går ny större våg av ökad smitta till mötes. Därför har Regionen Jämtland Härjedalen gått upp i stabsläge.

Även om siffrorna gällande smitta är lägre i jämförelse med många andra regioner i landet och i övriga länder så väljer regionen att agera redan nu genom ett nytt stabsläge.

Under vecka 46 var 30 procent av alla positiva prover från människor som är ovaccinerade eller som precis fått sin första dos. Övriga 70% av de positiva proverna fanns hos fullvaccinerade individer, vilket visar att vaccinet inte fått bukt på smittspridningen.

Med tanke på hur utvecklingen ser ut i andra delar av Sverige, men framför allt i andra europeiska länder är det rimligt att anta att även vi kommer att drabbas av en ny våg av smitta som kommer att öka belastningen på hälso- och sjukvården. Av den anledningen har regionledningen beslutat att höja beredskapsnivån och återgå till tätare avstämningar kring läget för att kunna agera snabbt och ta de beslut som situationen kan kräva, säger regiondirektör Hans Svensson i ett pressmeddelande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS