Ansträngt läge inom sjukvården

LÄNET (JT) Region JH rapporterar om ett tufft läge med högt inflöde av patienter och ett besvärligt läge på flera enheter inom hälso- och sjukvården.

Publicerad

Det finns fortfarande pass som inte är fyllda vid Östersunds sjukhus, något som delvis hänger samman med ökad sjukfrånvaro kopplad till förekomst av covidsmitta.

– Många i personalen jobbar mycket, för mycket. Och vi har både enhetschefer och verksamhetschefer som kliver in och jobbar kliniskt återkommande. Vi hanterar situationen varje dag, men det är från dag till dag. I den situation som råder uppskattar vi särskilt allt arbete som görs för att hjälpa varandra över verksamhetsgränser, säger Lisbet Gibson, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

En så kallad särskild ledning har tillsatts under veckan för att hantera bemanningsläget, något som hänger samman med den väntade våg av ökad smittspridning som Folkhälsomyndigheten prognosticerat till slutet av sommaren. Dessutom har en arbetsgrupp tillsatts, med representanter för hälso- och sjukvården, närservice och regionstab.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS