Anna Berkestedt Jonsson under sitt arbetspass på Solbacka, det särskilda boendet i Föllinge. Foto: Krokoms kommun
Anna Berkestedt Jonsson under sitt arbetspass på Solbacka, det särskilda boendet i Föllinge. Foto: Krokoms kommun

Stor smitta men också stort engagemang hos kommunanställda i Krokom

KROKOM (JT) Läget är mycket ansträngt inom särskilt boende (säbo) i Krokoms kommun, på grund av den stora smittökningen. Men anställda inom Krokoms kommun har slutit upp och går in och gör vad de kan.

Publicerad

Smittläget i början på denna vecka, är att 36 medarbetare inom kommunens socialförvaltning är hemma med konstaterad covid. (Men ännu fler sitter hemma i karantän, för att någon närstående har covid.) Av dessa 36, jobbar 24 personer på särskilda boenden. Av vårdtagarna på dessa boenden i kommunen, har 20 stycken konstaterad covid plus en som bor hemma och har hemtjänst.

En boende, med konstaterad covid men också med underliggande sjukdomar och därmed en komplex sjukdomsbild, har avlidit. Kommunens Bemanningspool tar emot namn på de anställda som vill rycka in och hjälpa till i denna svåra situation. Flera anställda inom andra förvaltningar har exempelvis hjälpt till att köra ut snabbtester, andra har packat skyddsutrustningskit eller arbetat på särskilda boenden

exempelvis det särskilda boendet Solbacka i Föllinge, har anställda på kommunkontoret ryckt in. Bland annat Krokoms socialchef Anna Berkestedt Jonsson:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS