Fjärrundervisning och reducerade öppettider i Krokom

KROKOM (JT) Det har varit stor frånvaro på både elev- och lärarsidan i Krokoms kommun under veckan som gått. 16 ur personalen är smittade och de är fördelade på fem förskolor och åtta skolor.

Publicerad

Antalet elever som konstaterats smittade med covid är 23 elever, fördelat på sju skolor. Dessutom är det ett barn på en förskola som är konstaterad smittad. Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut om att en skola tillåts ha fjärrundervisning. Det är årskurs 7 och 8 som har fjärrundervisning. Två förskolor har reducerade öppettider utifrån att många personal är frånvarande.

Markus Hagnestål Beljestrand, handläggare och utredare vid Barn- och Utbildningsförvaltningen i Krokom, förklarar:

Många har varit frånvarande utifrån att de haft symtom, eller testats utifrån att en annan i personalen, eller i elevgruppen, varit smittad. Dessutom har ett antal befunnits i familjekarantän. Eftersom ett antal av våra enheter är små med väldigt få personal kan vi inte lämna ut vilka enheter som det finns smitta på. Han fortsätter:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS