Anna Berkestedt Jonsson är socialchef i Krokoms kommun där det i veckan konstaterats två fall av covid-19 på ett särskilt boende.
Anna Berkestedt Jonsson är socialchef i Krokoms kommun där det i veckan konstaterats två fall av covid-19 på ett särskilt boende.

Två fall av covidsmittade på Hällebo i Offerdal

OFFERDAL (JT) Två fall av covidsmittade har konstaterats på äldreboendet Hällebo i Offerdal. Det är två boende som konstaterats med covid-19. Kommunen har återinfört besöksrestriktioner för att minska smittspridning.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var i måndags som en boende uppvisade symptom på covid19 och senare testades positivt. Efter det att smitta konstaterats på boendet har tester genomförts på samtliga av de boende som varit i kontakt med den drabbade, samt på personal.

– Nu har vi fått svaren från testerna som gjorts på de boende och vi har ytterligare ett fall med konstaterad smitta, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef på Krokoms kommun.

Svaren på testerna som gjorts på personalen väntas senare i veckan. Krokoms kommun har nu vidtagit åtgärder för att begränsa smittspridningen. Bland annat råder besöksförbud på boendet och Regionens smittskyddsenhet har kopplats in för smittspårning.

– Nu återgår vi till tidigare rutiner på boendet. Med isolering av de som konstaterats smittade och de som varit i kontakt med dessa. All personal måste ha full skyddsutrustning och besök får inte göras på boendet. Det blir digitala besök eller besök utomhus bakom en skärm av plexiglas, säger Anna Berkestedt Jonsson.

Enligt henne är alla boende på Hällebo vaccinerade med två doser, även huvuddelen av medarbetarna är vaccinerade. Trots det har smittan fått fäste igen.

– Det man sagt om vaccinet är att även om man är vaccinerad så kan man fortsatt få covid-19 men man blir inte lika sjuk, säger Anna Berkestedt Jonsson, som inte vill uttala sig om hur det är med hälsotillståndet för de båda som nu insjuknat.

– Jag uttalar mig inte om enskilda fall, säger hon.

Powered by Labrador CMS