Krisande grundskolor stöttas av personal från Kulturskolan

ÖSTERSUND (JT) Under tre veckor kommer Kulturskolan i Östersund att hålla stängt för att hjälpa till med det ansträngda personalläget på grundskola och fritidshem.

Publicerad

Det är under perioden 24 januari till 11 februari som de omkring 25 pedagogerna från Kulturskolan delar upp sig mellan grundskolorna i kommunen för att stötta upp i det ansträngda personalläge som blivit en följd av pandemin. Under denna period kommer Kulturskolan att hållas stängd.

- Det är viktigt att barn och ungdomar kan hålla fast vid och fortsätta utöva kultur, speciellt i kristider som den här. Men just nu är läget så exceptionellt i grundskolan att vi ändå stänger Kulturskolans verksamhet för att hjälpa till i grundskolan och på fritids, säger Anna Örjebo, chef för Östersunds kommuns kulturskola.

I vanliga fall har pedagogerna vid Kulturskolan upp till tusen kurser och har kör- och orkesterverksamhet vid flera skolor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS