Inga norrmän i butiken men Märta Jonasson på Hamra Livs härdar ut.
Inga norrmän i butiken men Märta Jonasson på Hamra Livs härdar ut.

Inga norrmän på Hamra Livs

TÄNNDALEN (JT) Det har gått upp och ner för gränshandelsbutiken Hamra Livs i Tänndalen efter nästan två år i en pandemi. Nu har nya restriktioner kommit och från och med den 28 december krävs det nu att man visar upp ett negativt testsvar för covid-19 för att komma in i Sverige. Något som naturligtvis påverkar norgehandeln kraftigt.

Publicerad

Märta Jonasson på livsmedelsbutiken Hamra Livs beskriver situationen som hanterbar eftersom man hitintills aldrig riktigt haft någon norsk handel med tanke på att butiken öppnade i december 2019. Den ökade svenska fjällturism har hållit butiken i gång istället.

I höstas så har det ju varit jättebra, med tanke på de nya restriktionerna så är det betydligt mindre. Det är klart att man går miste om någonting men det är så pass himla mycket annat folk i områdetdet spelar inte så stor roll för butiken, säger Märta

Märta menar att det inte har varit några problem att hålla butiken öppen under pandemin, men det är däremot svårt att veta vilket sortiment butiken ska ha då norrmännen och svenskarna i regel vill ha lite olika saker. Märta har genom att inte planerat för långt fram och samtidigt blicka framåt ändå anpassat sig till pandemin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS