Fjällmuseet ligger vackert mitt i Funäsdalen. Mer folk än vanligt har besökt det i sommar.

Många nya besökare på Fjällmuseum i sommar

FUNÄSDALEN (JT) Härjedalens Fjällmuseum har precis som all annan kulturverksamhet påverkats av pandemin. Den numer vanliga hemestern har dock varit en positiv överraskning för detta lilla museum mitt i Funäsdalen.

Publicerad Senast uppdaterad

Härjedalens Fjällmuseum hade 20 års jubileum förra året då JT hälsade på. Nu besöker vi igen för att höra bland annat hur året har varit. Vi får en pratstund med Kenny Jonsson, museiassistent som även jobbar med formgivning av utställningarna.

Vi är ju helt beroende av intäkter men har under året varit tvungna att ha stängt en del och annars, som alla andra, fått begränsa antalet besökare samtidigt inne i huset. All kulturverksamhet har ju haft det svårt under året, ett museum handlar om att ha en levande verksamhet och det blir ju svårt när man inte kan utöva det som vanligt, allt skjuts framåt i tiden.

Fördelen för Härjedalens Fjällmuseum är att de enbart är 3 anställda med totalt 2.2 tjänstetid vilket innebär att ingen har behövt gå från sin tjänst under året.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS