Lena Johansson, ordförande för Barn- kultur och utbildningsnämnden, säger att sjukfrånvaron är så hög att vikarierna inte räcker till. Förskolan hålls öppen för barn till vårdtagare med samhällsviktiga jobb, i dagsläget sköter en personalstyrka på två personer om fyra barn. Foto: Socialdemokraterna i Strömsund

Regnbågens förskola stängd resten av veckan

STRÖMSUND (JT) Regnbågens förskola i Ulriksfors i Strömsund är den femte skolan i kommunen att stänga ner verksamheten på grund av personalbrist. Förskolan håller stängt måndag 31 januari till och med fredag 4 februari. På grund av den fortsatt höga smittspridningen av covid-19 är sjukfrånvaron så hög att arbetsmiljö och kvalitet inte kan garanteras.

Publicerad

Av förskolans 23 barn, fördelat på två avdelningar, befinner sig i dagsläget fyra barn på förskolan då vårdnadshavarna har samhällsviktiga jobb. Av personalstyrkan som består av sex anställda är två på förskolan i dagsläget.

– Det är tråkigt när vi måste fatta det beslutet, men vi har inget alternativ, säger Lena Johansson, ordförande i Barn- kultur och utbildningsnämnden.

– Det är väldigt mycket personal som insjuknar eller sitter i karantän, och då ska man hålla sig hemma. Våra vikarier räcker inte till, tillägger hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS