Jan Näsvall, samordnare coronafrågor Region Jämtland Härjedalen hoppas att medborgare inte tar fler tester än de behöver på de nya självbetjäningsstationerna
Jan Näsvall, samordnare coronafrågor Region Jämtland Härjedalen hoppas att medborgare inte tar fler tester än de behöver på de nya självbetjäningsstationerna

Corona självtest-stationer snabbar på testmöjligheter

DUVED (JT) Systemet med självtestning utan personal provkörs nu på tre orter i regionen, Duved, Vemdalskalet och Funäsdalen. Utomhusstationer som planeras genom speciella värmelådor kommer att sättas upp senare i januari. För att hämta testkit på dessa stationer behövs ingen inloggning vid hämtning.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi får förlita oss på medborgarna att de inte tar fler tester än de behöver just då, säger Jan Näsvall, samordnare för coronafrågor i region Jämtland Härjedalen.

Just uthämtning av testkiten har visat sig skapa problem, trots att det framgår tydligt vid stationernas informationsskyltar att man inte ska ta fler än de som ska användas.

– Vissa tar med sig fler test än som egentligen behövs. Risken är då att provkiten tar slut den dagen och de som behöver provta sig inte kan göra det pga att testerna är slut. Vi har tyvärr inget sätt att kontollera detta på, vi måste förlita oss på att medborgarna följer de instruktioner som står att läsa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS