Dansarrangörer hårt drabbade av pandemin men Östersundsrevyn berörs inte av restriktionerna

LÄNET (JT) Knappt hade situationen börjat lätta förrän det åter blivit hårda tider för dansband och dansarrangörer. Med de nya restriktionerna tillåts bara sittande gäster vid fler personer samlade än 20.

Publicerad

De nya restriktionerna som infördes i tisdags innebär att allmänna sammankomster där fler personer än 20 närvarar endast får genomföras om dessa personer är sittande, detta gäller även om de har vaccinationsbevis. Vid evenemang på upp till 500 personer är det sedan sittande publik som gäller och om det är en större publik än så krävs vaccinationsbevis och dessutom en meters avstånd mellan besökarna.

Dessa restriktioner slår hårt mot dansband och dansarrangörer i länet. Den ideella föreningen Bygdekulturens vänner som arrangerar dansen på Furuparken har ställt in denna på obestämd tid. Vidare är det osäkert om föreningen kan fortsätta ha tre personer anställda.

– Vi har ställt in allt på obestämd tid och har inget planerat. I januari får vi se hur det går med ekonomin och se om verksamheten går att behålla, säger styrelseledamoten Lars-Erik Jonsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS