Dansarrangörer hårt drabbade av pandemin men Östersundsrevyn berörs inte av restriktionerna

LÄNET (JT) Knappt hade situationen börjat lätta förrän det åter blivit hårda tider för dansband och dansarrangörer. Med de nya restriktionerna tillåts bara sittande gäster vid fler personer samlade än 20.

Publicerad

De nya restriktionerna som infördes i tisdags innebär att allmänna sammankomster där fler personer än 20 närvarar endast får genomföras om dessa personer är sittande, detta gäller även om de har vaccinationsbevis. Vid evenemang på upp till 500 personer är det sedan sittande publik som gäller och om det är en större publik än så krävs vaccinationsbevis och dessutom en meters avstånd mellan besökarna.

Dessa restriktioner slår hårt mot dansband och dansarrangörer i länet. Den ideella föreningen Bygdekulturens vänner som arrangerar dansen på Furuparken har ställt in denna på obestämd tid. Vidare är det osäkert om föreningen kan fortsätta ha tre personer anställda.

– Vi har ställt in allt på obestämd tid och har inget planerat. I januari får vi se hur det går med ekonomin och se om verksamheten går att behålla, säger styrelseledamoten Lars-Erik Jonsson.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS