Andelen utomhusjobb, som trädgårdsarbete, måleri och snickeri, har gjort att Veteranpoolen under sommaren har fått mer att göra igen.
Andelen utomhusjobb, som trädgårdsarbete, måleri och snickeri, har gjort att Veteranpoolen under sommaren har fått mer att göra igen.

Veteranpoolen på halvfart – pensionärer drabbas

Coronakrisen har slagit ut många av länets företag både tillfälligt och på längre sikt, med permitteringar och uppsägningar som följd. Veteranpoolen i Östersund hyr ut extra arbetskraft i form av pensionärer som kan jobba extra och för dem har krisen också varit kännbar.

Publicerad

Tufft för pensionärer när företagen drabbats av coronatapp

Äldre människor, i första hand personer över 70, betraktas av Folkhälsomyndigheten som en generell riskgrupp för att drabbas av covid-19. Men det är inte medarbetarna på Veteranpoolen som varit det största problemet, säger Benny Ståhl, kontorsansvarig på Veteranpoolen i Östersund.

– Kunderna blev rädda så alla uppdrag i hemmet, i första hand hemstädning, i princip försvann helt. Många trodde också att alla veteraner var i riskgruppen men våra medarbetare är pigga och friska och bara ett fåtal är över 70. Med nya riktlinjer och smarta rutiner kan många jobb fortfarande utföras både tryggt och säkert för både kunder och veteraner.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS