Sjuksköterskan Daniel Niemi har trivts så bra här i sommar att han bestämt sig för att stanna kvar.
Sjuksköterskan Daniel Niemi har trivts så bra här i sommar att han bestämt sig för att stanna kvar.

Enkel resa Skåne–Jämtland för sjuksköterskan Daniel

Kommer du ihåg Krokoms kommun nya, unika grepp för att säkra sommarbemanningen? De försökte i vintras locka till sig sjuksköterskor och distriktssköterskor genom betalt boende och betald förmån: exempelvis vandring i fjällen, betalt hunddagis med fjällutsikt eller fiskekort med fiskekurs med en fiskeprofil. Daniel Niemi, 30 år, är en av dem som fastnade för erbjudandet.

Publicerad

Blir kvar efter sommarjobbet i Krokom

Sedan den 10 juni arbetar Daniel på äldreboendet Blomstergården i Krokom och har lägenhet i Ytterån. Det var tänkt att bara vara fram till den 21 augusti, men nu blir han kvar!

– Ja, jag trivs jättebra så jag tänker säga upp min lägenhet i Ystad. Jag kom in på att jag ville vara kvar ganska snart efter att jag kommit upp. Det är en speciell känsla här.

Daniel är ursprungligen från Västergötland men bodde i Västervik innan det blev Ystad. Där arbetade han på medicinavdelningen på Ystad lasarett samt inom kriminalvården. Men de fuktiga, råa skånevintrarna är snart ett minne blott:

– Det ska verkligen bli spännande att uppleva vintern här! Jag vill lära mig åka skidor på fjället, köra snöskoter, övernatta utomhus i snön… Och jag hoppas på att få se Norrsken! Innerst inne har jag alltid drömt om att få bo längre norrut.

Han hittade kommunens erbjudande på ett ovanligt sätt: genom en Facebook-grupp som heter ”Vandra med hund”.

– Det var förstås helt orelaterat, men jag kände direkt att detta var något för mig. Dagen efter skickade jag in en ansökan, trots att jag bara varit i Jämtland en enda gång förut, under en kort vandring i skogen.

Daniel har nämligen två hundar, som förstås fått följa med upp till Jämtland. Båda är gatuhundar från Moldavien: Eva och Josef heter de. Med Josef har han rest i 20 länder och de har vandrat mycket i berg. Nu är det fjällvandring som gäller och de har redan testat runt Bydalsfjällen:

– Jag har köpt kartor och planerar att gå Sylarna runt. Det är mycket ansvar i mitt yrke och det kan vara svårt att släppa det på fritiden. Men när jag är i fjällen så är jag bara helt i nuet!

Powered by Labrador CMS