Vid entrén kontrolleras covidpassen.
Vid entrén kontrolleras covidpassen.

Fullsatt kyrka vid lunchkonserten – men covidpassen fungerade smidigt

ÖSTERSUND (JT) Från 1 december har nya restriktioner införts vid folksamlingar på över 100 personer. Men hur fungerar det i praktiken?

Publicerad

På många platser anordnas särskilda stationer där det finns möjlighet att scanna och kontrollera att publiken har giltiga covidpass eller bevis på att man ej kan vaccineras. JT:s reporter gav sig ut på stan och till Gamla kyrkan, där det varje onsdag anordnas lunchkonserter av Svenska kyrkan i samarbete med Estrad Norr.

Onsdag 8 december var det dags för konstellationen JAHA att uppträda med sång och piano. Vid ankomsten är det 10 minuter tills konserten börjar, kyrkan är ganska full av besökare och vid entrén står två kontrollanter.

Pelle Fredenlund anländer, han bor i Östersund vintertid och vill uppleva konserten. Vad tycker du om det här med covidpass? -Jag har aldrig använt det, men jag tror mycket på det.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS