Nyblivne hedersdoktorn Tomas Ledin under ett framträdande i Östersund. Foto Johannes Adolfsson
Nyblivne hedersdoktorn Tomas Ledin under ett framträdande i Östersund. Foto Johannes Adolfsson

Tomas Ledin en av Mittuniversitetets nya hedersdoktorer

LÄNET (JT) Fyra personer har utsetts till hedersdoktorer vid Mittuniversitetet, för att de gjort betydande insatser inom något av universitetets områden eller den region där det verkar.

Publicerad

Tomas Ledin har varit verksam i flera årtionden och fortsätter att ha inflytande med sin musik. Dessutom har han ett starkt samhällsengagemang som manifesterat sig inom bland annat stiftelsen Artister mot nazister och kören The Rockin Pots. Den senare startades 2015 i flyktingförläggningen Grytan utanför Östersund. Tomas Ledin har även anknytning till länet från uppväxten. Hans föräldrar var lärare i Rätan och Nederhögen, själv är han född i Östersund.

Genom att utse Tomas Ledin till hedersdoktor vill Mittuniversitetet befästa hans unika nationella kulturella avtryck, hans tydliga samhällsengagemang och de starka banden till regionen sedan födsel och uppväxt. -Jag blir både stolt och glad, naturligtvis. Samtidigt var det ju definitivt en överraskning, så det var lite omtumlande får jag erkänna, sade Tomas Ledin om utnämningen till Radio Jämtland, från sitt semesterställe i Höga Kusten.

Hedersdoktor blir även Ellen MacEachen, en forskare och professor som är väl meriterad såväl i hemlandet Canada som internationellt. Hon forskar om hur arbetsliv och välfärdssystem kan förbättras och anpassas till vår globala och snabbt föränderliga ekonomi. I samarbete med Mittuniversitetet pågår även ett arbete för att skapa en internationell distanskurs inom ämnesområdet arbetsliv och hälsa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS