Manifest Samarbetsmanifestet undertecknas vid en ceremoni i Östersund. Från vänster Ole Herman Sveian, Heidi Greni, Tomas Iver Hallem, Jörgen Larsson, Tom Silverklo och Håkan Larsson. Foto: Centerpartiet

Manifest för ökat samarbete mellan Jämtland och Tröndelag

LÄNET (JT) Centerpartister i de båda regionerna – som tillsammans bildar Nordens Gröna Bälte – har samlats i Östersund och enats om ett gemensamt manifest.

Publicerad

Det var under fredagen och lördagen som representanter för Senterpartiet i Tröndelag och Centerpartiet i Jämtland träffades och antog ett manifest för att understryka enigheten och dra upp riktlinjer för framtiden.

Här markeras att det måste bli enklare att bo, handla och driva företag över gränsen samt betydelsen av ökat samarbete inom forskning och utbildning. Dessutom betonas att större idrottsarrangemang kan ordnas tillsammans.

Allt samarbete räknar man med underlättas av det gemensamma kulturarvet och av de bättre kommunikationer som är på gång genom upprustningen av Meråkerbanan och snabbare tågförbindelser med Stockholm. Ett nytt verktyg finns även från i år med gränskommittén Fellesrådet och ett utökat samarbete kan även bli aktuellt genom Sveriges Natoansökan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS